Ana içeriğe atla

Kendini Sevmek: Bir yolculuk

Kendini Sevmek

     Kendini sevmek kolay olmayan bir süreçtir ama bir kere kendini sevmeye başladığında ne kadar önemli olduğunu anlarsınız. Bana göre kendini sevmek 2 aşamadan oluşuyor. Birincisi, kendinizi başka insanlarla karşılaştırmayı bıraktığınız zaman. İkincisi, bütün kusurlarınızla barıştığınız zaman. Bu ikisi de çok önemli aşamalar. Kendinizi başka insanlarla asla karşılaştırmayın. Dünyadaki her insan farklıdır ve hepimizin farklı özellikleri var. Sosyal medyada bu kadar öz güveninizi düşürebilecek fotoğraf varken karşılaştırma yapmamak çok zor biliyorum ama o fotoğrafların çoğunun photoshop olduğunu unutmayın. Mükemmel vücutlara sahip olamayız, olmamalıyız da. Göbeğiniz varsa,bacaklarınız kalınsa ya da sivilceniz varsa nolmuş? Önemli olan insanlara nasıl davrandığınız ve sizin nasıl bir insan olduğunuz. Eğer insanlar sizi dış görünüşünüz yüzünden dışlıyorsa ve sizinle arkadaş olmuyorsa o arkadaşlara sahip olmasanız da olur. Sizi siz olduğunuz için seven arkadaşlıklar kurun. Sadece dış görünüşünüz için sevenlerle değil. Kusurlarınızdan nefret etmeyin. Onları kucaklayın. Kendinize aynada çok güzel olduğunuzu söyleyin. Kusurlarınızı kucakladığınız an onları kendinizi sevmeye başlayacaksınız emin olun. 


Eğer spor yapıyorsanız kendiniz için yapın. Sağlıklı olmak için yapın. Başkaları söylediği için değil. Spor sağlığınız için yapmanız gereken bir şey. Aynı zamanda spor yaparken kendinizi yemekten kısıtlamayın. Yemek yemek dünyadaki en güzel şey bana göre. Zaten her zaman sağlıklı beslenmek zorunda değilsiniz. Önemli olan dengeli beslenmek. 

   Şuan eski halimi karşıma alıp ona şunu söylerdim:
Sakın başkalarının vücudun hakkında söylediklerine kulak asma. Önemli olan sadece senin düşüncelerin.
 Gönderim bu kadardı. Umarım yardımcı olmuşumdur 👋


Yorumlar

  1. Çok güzel özetlemişsin canım 🙏 Herkesin ama özellikle gençlerin kendiyle barışık yaşamayı öğrenmesi çok değerli. Bunları senin gibi gencecik bir insandan duymak da ayrıca çok kıymetli

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim 🙏

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

True Beauty Dizi Yorumu

True Beauty Dizi Yorumu Herkese Merhaba!Bugün yeni final yapan True beauty dizisinden bahsedeceğim. Konusu:  Dizi, görünüşü konusunda kendine güveni olmayan ve kendini güzel göstermek için makyaj yapan Lim Joo-Kyung'un hikâyesini konu almaktadır. Kalbinde derin bir yara ile yaşayan Lee Soo-Ho ile karşılaşır. Sırlarını birbirleri ile paylaştıkça olgunlaşırlar. Dizi Hakkındaki Düşüncelerim:  Dizinin Güney Kore'deki güzellik algısını çok güzel anlatmış bence. Korelilere göre gözlüklü ve sivilceli insanlar çirkindir. Aşırı saçma bir düşünce bence. Dizideki Lim Joo Kyung karakteri sırf bu görünüşü yüzünden zorbalığa uğruyor. Bu yüzden kendini makyaj yapmaya adıyor ve okulunu değiştirmek zorunda kalıyor.  Karakterler: Lim Joo Kyung:  Lim Joo Kyung küçüklüğünden beri görünüşü yüzünden dalga geçilmiş birisi. Diziyi izlerken Lim Joo Kyung'a sarılıp çok güzelsin ve değerlisin demek istedim. Özgüveni insanlar yüzünden o kadar düşük ki birinin ondan hoşlanabileceğine inanamıyor bile. 

Ben kimim?

Ben Kimim? Selam! Ben Zeynep Sinop Üniversitesinde İngilizce Öğretmenliği okuyorum.19 yaşındayım. Burada dizi,film,kitap yorumu yapacağım. Özellikle bol bol Kore dizisi yorumu yapacağım. 5 yıldır Kore dizileriyle iç içe olduğum için profesyonelim bu konuda 😂. Dizi,film,kitap yorumları dışında müzik önerileri ve profesyonel olmasam da bilgili olduğum ruh sağlığı hakkında paylaşım yapacağım.Okuduğum bölümden dolayı bazen ingilizce gönderiler de paylaşabilirim. O zaman ilk gönderimde görüşürüz!