Ana içeriğe atla

Penthouse Dizi Yorumu

Penthouse Dizi Yorumu

 

Herkese merhaba! Bugün Penthouse dizisi yorumuyla karşınızdayım.

Konusu:Dizi Güney Kore'de Gangnamda bulunan 100 katlı Hera Palace adlı bir apartmandaki zengin insanların hayatlarını anlatıyor. Bu insanların hepsi birbirinden hırslı ve para düşkünü. İstediklerini elde etmek için her şeyi yapıyorlar. 

Bu dizide çoğu Güney Kore dizisi gibi masum aşklar yok. Zaten dizide iyi insan yok. Dizinin iyisi bile kötü 😂.Dizide düzgün 2 insan vardı sadece bana göre. Bence dizi başlarken dikkat bu dizi sinir katsayınızı arttırabilir diye uyarı verilmeliydi her bölümde. 5 yıldır Kore dizisi izliyorum.Birisi daha ne kadar kötü olabilir diyorsunuz ama yapacak daha kötü bir şey buluyor. İzlediğim dizi 200'ü aşmıştır ama hiçbir diziye bu kadar sinir olmamıştım. Bazı yorumlarda dizinin çok abartı olduğunu söylemişler ama ben buna katılmıyorum. Bence dizi Güney Kore'nin gerçek yüzünü gösteriyor. Korede zorbalık çok yaygın ve zengin-fakir ayrımı çok bariz. Zaten kapitalist bir ülke. Zorbalık konusuna gelirsek zaten bunu neredeyse her Kore dizisinde işliyorlar. İnsanlar yaşadıkları zorbalıklar yüzünden genelde intihar ediyorlar. Bu yüzden intihar oranları yüksek olan ülkelerden biri.

Karakterler:

Shim Su Ryeong: Shim Su Ryeong dizide ikizlerin üvey annesi. Eşi Joo Dan Tae ile birlikte 100. katta yani apartmanın çatı katında yaşıyor. Gerçek kızının ölümünü gördükten sonra ve kocasının ona yaptıklarını öğrendikten sonra herkesten intikam almaya karar veriyor. Shim Su Ryeong dizide üzüldüğüm nadir karakterlerdendi. Dizide en düzgün karakter bu kadın zaten 😂. İntikamını planlayış şekli çok akıllıcaydı. Ayrıca ikizlerin yaptığı kötü şeylere destek vermemesi güzeldi. Böyle güçlü ve akıllı kadın karakterleri dizilerde görmek güzel. Bu karakteri oynayan Lee Ji Ah gerçekten iyi bir oyuncu. 43 yaşında olup ama yaşını hiç göstermemesi de ayrı bir konu. Kısacası dizide bu kadına hayran kaldım.


Chan Seo Jin ve Joo Dan Tae:
Geldik her bölümde daha da çok nefret ettiğim ikiliye. Chan Seo Jin ve Joo Dan Tae eşlerinden gizli bir ilişki yaşıyorlar. Bu ilişki hem çıkar hem de aşk ilişkisi diyebilirim. İkisi de birbirinden kötü karakterler.Joo Dan Tae psikopat bir karakter olsa da baya karizmatik bir adam itiraf etmek gerekirse 😂

Min Seol Ah: Dizide en çok üzüldüğüm karakter buydu. Yaşadıkları gerçekten çok üzücü.Dizide en çok acı çeken bu kızdı bana göre. Min Seol Ah Amerika'ya evlatlık olarak bir ailenin yanına taşınıyor ama aile kızı kemik iliği nakli olduktan hırsızlıkla suçlayarak Min Seol Ah'yı sınır dışı ediyorlar. Bu olaydan sonra Güney Kore'ye dönmek zorunda kalıyor. Güney Kore'de Chang A Güzel Sanatlar Lisesi'ne birincilikle giriyor ama sırf bu yüzden çocuklardan zorbalık görüyor. Spoiler:Sonra da ölüyor zaten. Min Seol Ah Shim Su Ryeong'un gerçek kızı.Shim Su Ryeong bu kızın ölümünün intikamını almaya çalışıyor.
Dizide Ro Na karakteri hariç bütün çocuklar psikopat.Evet,dizide çocuklar bile psikopat. Ama ben bunun suçlusunun aileleri olduğu düşünüyorum çünkü çocukları ne yapsa görmezden geliyorlar ve üstünü örtüyorlar. Dizideki ikizler Seok Hoo ve Seok Kyung babalarından şiddet görüyorlar ve diğer insanlara da aynı şekilde davranıyorlar. Sen çocuklarına şiddet gösterirsen onlar da başkalarına aynı şekilde davranırlar.
Seok Kyung
Seok Hoon
Eun Byol Karakteri dizi boyunca beni sinir etti. Ro Na'ya sürekli eziyet etti. Hırsından dolayı kendini delirtti zaten. Ama itiraf etmeliyim ki kız rolunu çok iyi oynuyor resmen iğrendim karakterden izlerken hatta bazı sahnelerini atlayarak izledim.
Ro Na:Ro Na karakteri diğer çocuklar gibi kötü bir karakter değil ama çok hırslı bir karakter ve dizide annesine karşı olan davranışları hiç güzel değil. Ne zaman bir şey olsa annesini suçluyor ve itiyor. Chang A Lisesi'ne Min Seol A öldükten sonra yedekte olduğu için onun yerine giriyor.
Oh Yoon Hee:Oh Yoon Hee Ro Na'nın annesi. Chang A Lisesi'nde okurken Chan Seo Jin Oh Yoon Hee ile kavga ederken onun boynunu ödülle kesiyor ve Oh Yoon Hee'ye boynunu kendisi kestiği iftirasını atıyor. Bu olaydan sonra Oh Yoon Hee şarkı söylemeyi bırakıyor. Oh Yoon Hee iyi bir karakter ama kızı gibi hırslı birisi ve sinirli olduğunda hiçbir şey gözü görmüyor ve sürekli dizide yaptığı şeyler için Ro Na'yı bahane etmesi sinir bozucu.
Logan Lee:Logan Lee Min Sol Ah'ın Amerikadaki abisi. Shim Su Ryeong gibi o da Min Seol Ah'nın intikamını almaya çalışıyor. 
Bakışlarını sevdiğim 😍
Gelelim Seok Hoon ve Ro Na çiftimize. Seok Hoon çok tatlı ve yakışıklı ama yaptığı zorbalıklar yüzünden Ro Na'yı hak ettiğini düşünmüyorum.Zorbalık affedilmemesi gereken bir şey bence. Ro Na daha iyi birisini hak ediyor.







Seok Hoon burda çok haklısın canım da biraz geç olmadı mı bunu söylemek için.
Penthouse sinir katsayınızı arttıracak bir dizi ama aynı zamanda meraktan izlemeyi bırakamayacağınız bir dizi. İçinde aşk olmayan ve entrikalı dizileri sevmiyorsanız izlemenizi tavsiye etmem. Ama gerçekçi bir dizi olduğu için bence izlemelisiniz. Dizi çok tutulduğu için 3 sezon sürecek. 2. sezonu 19 şubatta başlayacak.
























Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

True Beauty Dizi Yorumu

True Beauty Dizi Yorumu Herkese Merhaba!Bugün yeni final yapan True beauty dizisinden bahsedeceğim. Konusu:  Dizi, görünüşü konusunda kendine güveni olmayan ve kendini güzel göstermek için makyaj yapan Lim Joo-Kyung'un hikâyesini konu almaktadır. Kalbinde derin bir yara ile yaşayan Lee Soo-Ho ile karşılaşır. Sırlarını birbirleri ile paylaştıkça olgunlaşırlar. Dizi Hakkındaki Düşüncelerim:  Dizinin Güney Kore'deki güzellik algısını çok güzel anlatmış bence. Korelilere göre gözlüklü ve sivilceli insanlar çirkindir. Aşırı saçma bir düşünce bence. Dizideki Lim Joo Kyung karakteri sırf bu görünüşü yüzünden zorbalığa uğruyor. Bu yüzden kendini makyaj yapmaya adıyor ve okulunu değiştirmek zorunda kalıyor.  Karakterler: Lim Joo Kyung:  Lim Joo Kyung küçüklüğünden beri görünüşü yüzünden dalga geçilmiş birisi. Diziyi izlerken Lim Joo Kyung'a sarılıp çok güzelsin ve değerlisin demek istedim. Özgüveni insanlar yüzünden o kadar düşük ki birinin ondan hoşlanabileceğine inanamıyor bile. 

Dating in the Kitchen Dizi Yorumu

Dating in the Kitchen Dizi Yorumu  Herkese merhaba! Bugün Dating in the Kitchen dizisinin yorumuyla karşınızdayım. Konusu:  Zijing Hotel'de şef yardımcısı olarak çalışan Gu Sheng Nan, hayallerini gerçekleştirme yolundaki bir kadındır. Fakat yaklaşmakta olan devralımı yüzünden işinden olabileceğini öğrenir. Daha da kötüsü, talihsiz bir yanlış anlama, onu yakında patronu olacak keskin dilli CEO'su Lu Jin'i yanlış tarafına götürür. Zijing Oteli'ni kınamaya hazır olan Lu Jin, Sheng Nan'ın yaptığı yemeği deneyince fikrinden vazgeçer. Lu jin Sheng Nan'ın yemek becerisinden etkilenir ve yeteneğini hemen fark eder. Yemek sevgisini paylaşan bu beklenmedik çift, onları hiç beklemedikleri bir yere götüren bir bağ kurmaya başlar. Karakterler: Lu Jin:  Lu Jin bir sürü otel sahibi bir CEO'yu canlandırıyor. Lu Jin karakterini izlerken aklımdaki düşünce şuydu: Böyle birisi gerçek hayatta da olabilir mi?. Cevabı muhtemelen hayır 😂. Her yönden mükemmel birisi. Dizide Shen

Space Sweepers Film Yorumu

Space Sweepers Film Yorumu Konusu: Film, bir uzay gemisinde yer alan mürettebatın etrafında dönmektedir. Tae Ho kızını kurtarmak için her türlü işi yapmaktadır. Sun-Jang tarafından yönetilen ve uzay çöplerini toplayarak geçimlerini sağlayan bir uzay gemisinin pilotu olarak çalışmaya başlar. Ancak bir gün, karşılarına tüm evrenin istediği bir robot çıkar. Film hakkında düşüncelerim: Filme bayıldım. Filmin efektleri, oyuncular her şey harikaydı. Filmin uzayda geçmesi daha da ilgi çekici kılıyor. Ayrıca Song Joong Ki'yi uzun zaman sonra  ekranlarda görmek çok güzeldi. Karakterler: Tae Ho(Song Joong Ki): Tae Ho uzayda kaybolan kızını kurtarmak için para toplayan, her türlü işi yapan birisi. Çok tatlı bir karakterdi. Song Joong Ki bu karakteri çok iyi oynamış. Yine beni şaşırtmadı. Kızı ile olan sahneleri çok güzeldi.  Sun Jang: Kaptan Sun Jang eskiden bir mühendis olan ama bir olay yüzünden işini bırakıp uzay temizlikçisi olmaya başlayan birisi. Sun Jang akıllı ve güçlü bir kadın. Ne