Ana içeriğe atla

Start-Up Dizi Yorumu

Start-up Dizi Yorumu

 

İlk dizi yorumumu 2020'nin efsane dizisiyle yapmazsam olmazdı tabi ki.
Konusu:Dizi hayalleri şirket kurmak olan yeni girişimcilerin etrafında dönüyor. Hepsinin ortak noktası ise Güney Kore'nin en büyük şirketlerinden biri olan Sand Box şirketi. Sand Box'ın düzenlediği yarışmaya katılıyorlar ve orada şirket açma hakkı kazanıyorlar. Seo Dal Mi dizinin baş karakteri ve küçükken annesi babası ayrılıp, ablası annesiyle yaşamaya başlayınca yalnız kalıyor bu yüzden büyükannesi yalnız hissetmesin diye 'iyi çocuk' diye adlandırdığı Han Ji Pyeong ile birlikte Seo Dal Mi'ye aşk mektupları yazmaya başlıyorlar. İşte bundan sonra işler karmakarışık bir hal alıyor.
Karakterler:
Seo Dal Mi: Seo Dal Mi küçükken annesi ve babası boşanmış ve babasıyla yaşamaya karar vermiş bir kız ancak babası bir araba kazasından sonra iç kanama yüzünden ölüyor ve büyükannesiyle yaşamaya başlıyor. Babasının en büyük hayali bir şirket açmak ve Seo Dal Mi bu hayali gerçekleştirmeye çalışıyor. Hala küçükken aşk mektupları aldığı aşk mektuplarını bekliyor. Seo Dal Mi'nin hiçbir zorlukta yılmayıp sürekli çabalaması çok hoşuma gitti. Bu açıdan güçlü bir karakter bana göre. Şirket kurarken en önemli şey azim ve sabırdır. Bu karakterde ikisi de var. Gelelim bu karakteri canladıran oyuncuya:Suzy! Suzy çok sevdiğim bir oyuncu. Bu dizide de beni şaşırtmadı ve performansı harikaydı.


Nam Do San: Nam Do San Seo Dal Mi'nin büyükannesi ve Han Ji Pyeong'un mektuplar için gazeteden seçtiği birisi. Küçükken Matematik Olimpiyatlarında 1. olmuş ve şuan mühendis. Arkadaşlarıyla Samsan Tech adında pek de başarılı olmayan bir şirketleri var. Han Ji Pyeong mektuplardaki Do San'ı bulmaya gidiyor ve ondan Seo Dal Mi'ye yardım etmesini istiyor. Nam Do san ilk başta kabul etmese de sonradan ikna oluyor. Dizide Do San o kadar tatlı ve masum ki. İnsanları kırmamak için çok uğraşıyor. Özellikle Seo Dal Mi'ye olan aşkı, onu sürekli üzmekten korkması çok güzeldi. Kızmamak için örgü örmesi...
Gelelim Nam Joo Hyuk'un oyunculuğuna: Harikaydı! Kendini gerçekten çok geliştirmiş. Onun ağladığı sahnelerde ben de ağladım, onun güldüğü sahnelerde ben de güldüm. Kısacası rolü yaşamış oynarken.

Han Ji Pyeong: Sevgili 2. erkeğimize geldik. Dizi boyunca herkesin hayran olduğu Han Ji Pyeong. 2. erkek sendromunu en derinden yaşatan karakterlerden biridir. Ben de dizi de bu sendromu yaşamayan nadir insanlardan olabilirim 😂. Han Ji Pyeong zor bir çocukluk geçirmiş ama buna rağmen istediğini başarıp yatırımcı olmuş. Sand Boxtaki yatırımcılardan biri. Aynı zamanda Seo Dal Mi'ye mektupları yazan kişi kendisi. Bu karakteri Kim Seon Ho oynuyor. Şuana kadar 200 küsür Kore dizisi izlemişimdir ama bu adam gibi oynayan bir oyuncu görmedim. Tamam biraz abartıyor olabilirim ama haklıyım bence 😂. Aldığı her ödülü sonuna kadar hak ediyor. 
Bu sahne 😭

Halmoni(Choi Won Deok): Bence halmoni dizide en çok zorluk yaşayan ama aynı zamanda en güçlü olan kişi. Önce en büyük torununu kaybediyor. Sonra oğlu trafik kazasında ölüyor. Spoiler! Bunlar yetmezmiş gibi bir de  görüşünü  kaybediyor. Halmoni'nin Han Ji Pyeong ile ilişkisi çok güzeldi. Han Ji Pyeong'a bir aile oldu. Son bölüme kadar yanında durdu.


Won İn Jae: İn Jae karakterini başta sevmesem de sonradan karakteri iyi yönde geliştiği çok sevmeye başladım. Dizide bu karakterin daha çok üstünde durulabilirdi bence. Sadece son bölümlerde daha fazla sahnesi vardı. Dizide şirketi kurarken her şeyi tek başına yaptı. Bu da kadınların bir iş kurmak için illaki bir erkeğe ihtiyacı olmadığının güzel bir örneği. Bu karakteri oynayan Kang Han Na yetenekli bir oyuncu keşke başrol olarak görmeye başlasak dizilerde.

Dizide Nam Do San, Yong San ve Chul San arasındaki arkadaşlık çok güzeldi. Birbirlerini her zaman desteklediler. 
Chul San ve Sa Ha çifti aşırı tatlıydı. Dizi bitince neden bu kadar az sahneleri vardı düşündüm 😔.
Son olarak dizi şirket açarken yaşanan zorlukları çok güzel aktarıyor. Hiçbir şeyin toz pembe olmadığını ama pes etmeyip çalışmaya devam edersek her şeyi yapabileceğimizi anlatıyor. Hayatta iniş çıkışlar olur yeter ki biz düştüğümüzde yeniden kalkmayı bilelim.
Ah o karışıklığa sebep olan eller. Diziyi izleyenler ne demek istediğimi hemen anladılar 😂


Bromance Forever 😂
From time to time, it’d be wonderful to sail off without a map.
Umarım ilk dizi yorumumu beğenmişsindir. Herkese mutlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum. Bir sonraki gönderimde görüşürüz 👋
























Yorumlar

  1. Teşekkürler. Bugüne kadar hiç Kore dizisi izlememiştim ama merak ediyordum. Bu yazıdan sonra ilk olacak galiba 😊 Hangi platformlarda bulabilirim? Netflix gibi yerlerde mi?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

True Beauty Dizi Yorumu

True Beauty Dizi Yorumu Herkese Merhaba!Bugün yeni final yapan True beauty dizisinden bahsedeceğim. Konusu:  Dizi, görünüşü konusunda kendine güveni olmayan ve kendini güzel göstermek için makyaj yapan Lim Joo-Kyung'un hikâyesini konu almaktadır. Kalbinde derin bir yara ile yaşayan Lee Soo-Ho ile karşılaşır. Sırlarını birbirleri ile paylaştıkça olgunlaşırlar. Dizi Hakkındaki Düşüncelerim:  Dizinin Güney Kore'deki güzellik algısını çok güzel anlatmış bence. Korelilere göre gözlüklü ve sivilceli insanlar çirkindir. Aşırı saçma bir düşünce bence. Dizideki Lim Joo Kyung karakteri sırf bu görünüşü yüzünden zorbalığa uğruyor. Bu yüzden kendini makyaj yapmaya adıyor ve okulunu değiştirmek zorunda kalıyor.  Karakterler: Lim Joo Kyung:  Lim Joo Kyung küçüklüğünden beri görünüşü yüzünden dalga geçilmiş birisi. Diziyi izlerken Lim Joo Kyung'a sarılıp çok güzelsin ve değerlisin demek istedim. Özgüveni insanlar yüzünden o kadar düşük ki birinin ondan hoşlanabileceğine inanamıyor bile. 

Ben kimim?

Ben Kimim? Selam! Ben Zeynep Sinop Üniversitesinde İngilizce Öğretmenliği okuyorum.19 yaşındayım. Burada dizi,film,kitap yorumu yapacağım. Özellikle bol bol Kore dizisi yorumu yapacağım. 5 yıldır Kore dizileriyle iç içe olduğum için profesyonelim bu konuda 😂. Dizi,film,kitap yorumları dışında müzik önerileri ve profesyonel olmasam da bilgili olduğum ruh sağlığı hakkında paylaşım yapacağım.Okuduğum bölümden dolayı bazen ingilizce gönderiler de paylaşabilirim. O zaman ilk gönderimde görüşürüz!

Kendini Sevmek: Bir yolculuk

Kendini Sevmek       Kendini sevmek kolay olmayan bir süreçtir ama bir kere kendini sevmeye başladığında ne kadar önemli olduğunu anlarsınız. Bana göre kendini sevmek 2 aşamadan oluşuyor. Birincisi, kendinizi başka insanlarla karşılaştırmayı bıraktığınız zaman. İkincisi, bütün kusurlarınızla barıştığınız zaman. Bu ikisi de çok önemli aşamalar. Kendinizi başka insanlarla asla karşılaştırmayın. Dünyadaki her insan farklıdır ve hepimizin farklı özellikleri var. Sosyal medyada bu kadar öz güveninizi düşürebilecek fotoğraf varken karşılaştırma yapmamak çok zor biliyorum ama o fotoğrafların çoğunun photoshop olduğunu unutmayın. Mükemmel vücutlara sahip olamayız, olmamalıyız da. Göbeğiniz varsa,bacaklarınız kalınsa ya da sivilceniz varsa nolmuş? Önemli olan insanlara nasıl davrandığınız ve sizin nasıl bir insan olduğunuz. Eğer insanlar sizi dış görünüşünüz yüzünden dışlıyorsa ve sizinle arkadaş olmuyorsa o arkadaşlara sahip olmasanız da olur. Sizi siz olduğunuz için seven arkadaşlıklar kurun